top of page

CV

Min konstnärliga bana har tagit många vägar

Det har alltid varit viktigt för mig att uttrycka mig konstnärligt. Jag har pendlat mellan bilden och musiken som uttrycksform. När jag tog min Master of Fine Art ingick videokonst, installation, skulptur så väl som körmusik, scenisk musik och elektroakustiska arbeten. På teatern, där jag jobbade under många år, finns alla konstarter representerade. Det passade mig bra.

 

För det mesta har det varit berikande att inte kunna bestämma sig för en enda uttrycksform. Ibland har det komplicerat min tillvaro något men jag är oerhört glad för att jag har fått leva med, och använda mig av, så många olika uttrycksformer. Det har gjort mitt liv rikt.

Se CV längre ner

Foto: Tone Lileng

Malin Redvall Båtar _ Tone Lileng_edited_edited.jpg

AKVARELLSTUDIER

ANNA TÖRNQUIST

Akvarellkurser hos Anna Törnquist i hennes ateljé i Göteborgs hamn och i Baskemölla i skåne.

LARS HOLM

Akvarellkurs på Gerlesborgs konstskola

HASSE KARLSSON

Akvarellkurs på Gerlesborgs konstkola

MONICA MÅNSSON

Akvarellkurs på Nordiska akvarellmuseet i Skärhamn

Inköpt

Nesodden kommune, Norge

Konstenheten Västra Götaland, Sverige

ANDRA STUDIER

2007-2009

GRAFISK DESIGN

Westerdals School of Communication in Oslo, Norway

2007

TECKNING OCH ILLUSTRATION

Einar Granum kunstfagskole i Oslo, Norge

1997-2001

MASTER OF FINE ART IN MUSIC

Individual musician with a focus on composition,  The Academy of Music at the University of Gothenburg

1992-1993

DRAMA

Göteborgs universitet

1991

KONST MED INRIKTNING PÅ MÅLERI

Vrå kunsthøyskule Danmark

MINA YRKEN

Kvalifikationer och erfarenhet

1977-

AKVARELLIST

Jag ska inte påstå att jag hade akvarell som yrke 1977 men jag började skissa och måla med akvarellfärg tidigt i livet som ett sätt att förstå världen. Tio år gammal åkte jag med min mamma, som var arkitektustudent, på en studietur till Italien. Mammas professor förklarade för sina studenter: 
-Det är inte nog att fotografera det ni ser. För att förstå er omgivning, dess former och dess volym måste ni skissa det ni ser. På det sättet kommer ni att stanna upp och fundera över formerna och efter ett tag kommer ni att förstå vad ni ser. Då kommer ni att minnas. Det ni ser på ett sådant sätt kommer att vara en del av er i resten av era liv. Detta sjönk djupt in i min 10-åriga själ. Efter den resan har jag alltid haft ett skissblock i fickan.
Under en lång period, När jag jobbade som kompostitör av musik till teater, målade jag inte så mycket. Nu målar jag igen. Skissar och målar så mycket jag kan. 
Och professorn hade rätt. Att skissa och måla hjälper mig att se och förstå världen på många olika sätt.

1989-1997

MUSIKER

Innan jag började skriva musik jobbade jag som musiker på teatern. Allt från cirkus, cabaré och krogshower till Shakespeare och de gamla grekerna. Mina instrument var olika blås- och slagverksinstrument. Inte sällan specialtillverkade för att passa den sceniska berättelsen även om saxofon, trumset och diverse handtrummor var det jag behärskade bäst.

1990-2007

KOMPOSITÖR

Jag har jobbat som kompositör på teatern i 15 år. Det har varit fantastiska år med hårt arbete och stora upplevelser. Jag var med på att starta Teater Bhopa och jobbade där 1996-2004. Jag har också jobbat på Teater Bastard, Göteborgs stadsteater, Bohusläns teater, Det norske teatret och Hedmark teater för att nämna några.

2007-

GRAFISK DESIGNER

Efter utbildningen på Westerdals School of communication började jag jobba med grafisk design. Jag jobbade som inhouse designer på WWF-Norge för att implementera deras nya design. Efter det har jag jobbat som freelansande grafisk designer med kunder som Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg, Norsk forening for fartøyvern, Hartmark Consulting AS och Norsk biblioteksforening. Mest magasindesign och rapporter. Jag har också gjort grafiska arbeten för teater och film. Nu målar jag mest men det händer att jag tar på mig uppdrag inom grafisk design.

bottom of page